Weghorst over Messi: 'Hij vond het niet leuk, maar hij weet nu wel wie ik ben'

Weghorst over Messi: 'Hij vond het niet leuk, maar hij weet nu wel wie ik ben'

21 december om 23:53
Laatste update: 22 december om 19:57

Wout Weghorst keerde woensdag met een doelpunt terug bij zijn club Besiktas. Na de wedstrijd werd de spits gevraagd naar het akkefietje met Messi tijdens de wedstrijd tegen Argentinië. Weghorst reageerde stoïcijns en vertelde dat er maar weinig gebeurde.

"Ik vecht altijd op het veld en dat doe ik dan ook als ik tegen Messi speel", vertelt Weghorst op de Turkse televisie. "Natuurlijk heb ik wat momenten met hem gehad en voor mijn gevoel was hij daarna wat verrast. Hij vond het niet zo leuk, maar ik heb heel veel respect voor hem. Ik denk dat hij één van de grootste spelers is die ooit gespeeld hebben en dat wilde ik hem na de wedstrijd vertellen. Hij was toen nog wat boos, maar het is in ieder geval een mooie opsteker dat hij nu wel weet wie ik ben."

"Als je op het veld staat is iedereen hetzelfde wat mij betreft", vertelde de spits over zijn mindset rond bekendere spelers. "Of je nou tegen Messi speelt of zoals vandaag tegen Burak. Voor mij is dat allemaal hetzelfde en ik zal vechten voor alles wat ik heb." Weghorst scoorde het laatste doelpunt in de 4-2 overwinning van zijn club Besiktas tegen Sanliurfaspor. Na vijftien minuten keek de thuisploeg met de Nederlander nog tegen een 0-2 achterstand aan.