Volendam maakt zich op voor een allesbeslissende tweede seizoenshelft

Volendam wacht '20 finales': 'Dat is helaas niet goed genoeg geweest'

22 december om 14:37

FC Volendam staat een allesbeslissende tweede seizoenshelft te wachten. De ploeg van trainer Wim Jonk staat stijf onderaan, maar gaat alles op alles zetten om voor lijfsbehoud te zorgen.

"We moeten voor lijfsbehoud zorgen. Er zijn nog twintig wedstrijden te gaan en dat zijn voor ons twintig finales. Dat is een pittige beklimming, maar niets is onmogelijk", stelt de trainer bij de NOS. Geld voor versterkingen is er niet. De portemonnee bij Volendam is leeg. "Maar dat wisten we van tevoren", gaat Jonk verder. "Als je naar de Eredivisie gaat, moet je zorgen dat je portemonnee is gevuld. Dat is helaas niet vanaf het begin goed genoeg geweest. Dus moeten we nu kijken of we daarin nog mogelijkheden kunnen creëren."

Als Volendam in de tweede seizoenshelft punten wil sprokkelen, moet de verdediging progressie boeken. "Zeker verdedigend hebben we echt veel werk te doen. Maar we hebben ook wedstrijden gehad waarin we aanvallend de kansen niet hebben benut waardoor we geen punten hebben gehaald", analyseert hij.

Middenvelder Eiting is zich bewust van de loodzware opgave die wacht. "Ik ben een positief mens. De zon schijnt vandaag, dat is al positief. De intensiteit op de training is superhoog. Iedereen is gemotiveerd en gedreven. En we hebben onderling goed gepraat om zoveel mogelijk alle koppen in dezelfde richting te krijgen."