Van Hanegem ziet titelkans Feyenoord groeien door Oranje: 'Die zijn teleurgesteld'

Van Hanegem ziet minder Oranje als kans voor Feyenoord: 'Hebben zo lopen knoeien'

22 december om 20:17
Laatste update: 22 december om 21:10

Willem van Hanegem denkt dat de mindere prestatie van Oranje op het WK, de titelkansen van Feyenoord kan vergroten. Het Rotterdamse voetbalicoon denkt dat de teleurstelling bij de internationals Ajax en PSV wel eens in de weg kan gaan zitten. 

"Oranje heeft zo lopen knoeien", vertelt Van Hanegem in een podcast van het Algemeen Dagblad. "Dat gaat ten koste van de motivatie bij de internationals. Zij keren allemaal teleurgesteld terug bij hun clubs Ajax en PSV. Die lopen daar straks allemaal met zo’n sik rond." Feyenoord staat op dit moment bovenaan in de Eredivisie met drie punten voorsprong op de naaste concurrent uit Amsterdam.

Van Hanegem was eerst nogal sceptisch over een mogelijk kampioenschap van de Rotterdammers. "Eerst dacht ik dat een kampioenschap dit jaar helemaal niet kon, maar de afgelopen weken is bij mij een ander gevoel gegroeid", vertelt de oud-speler uit Breskens over zijn theorie.

Daarnaast wil Van Hanegem nog een lans breken voor Andries Noppert, de concurrent van Feyenoord-keeper Justin Bijlow bij Oranje. "In de groepsfase van het WK heeft hij Oranje echt gered. Hij hield er drie ballen uit door zijn lengte. Het gekke is alleen dat we waren gaan geloven dat hij penalty’s zou gaan stoppen. Alleen toen het daar op aankwam dook hij telkens de andere hoek in."