PSV wil minstens vijftig miljoen euro voor Cody Gakpo

'PSV verlangt minimaal vijftig miljoen voor Gakpo en schetst perfect scenario'

23 december om 00:01
Laatste update: 23 december om 08:04

PSV wil minimaal vijftig miljoen euro voor Cody Gakpo. De Eindhovenaren zijn van mening dat de 23-jarige buitenspeler meer waard is geworden door het WK. PSV gaat alleen akkoord met vijftig miljoen als het leeuwendeel snel betaald wordt.

In eerste instantie zet PSV in op het behoud van Gakpo, meldt het Eindhovens Dagblad. Maar: 'Een perfect scenario voor de Eindhovenaren is de zekerheid van verkoop voor een acceptabele prijs, maar ook de garantie dat Gakpo het seizoen bij PSV afmaakt.' Gakpo kan in dat geval als dragende speler op jacht naar zijn eerste landstitel.

PSV zet dus in op minstens vijftig miljoen euro, wanneer het van een verkoop komt. De Eindhovense club stelt wel als eis dat het grootste deel van de transfersom snel op de rekening staat en houdt rekening met inflatie. Dat bod zal neer worden gelegd bij een kredietverzekeraar. 'Zo kan een bieding van 60 miljoen euro heel aantrekkelijk klinken, maar in de praktijk helemaal niet zo lucratief zijn', klinkt het.

Om die reden gaat PSV alleen met een geïnteresseerde club om tafel, wanneer de desbetreffende partij bereid is het grootste deel van de transfersom snel te betalen. Clubs die minimaal vijftig miljoen euro bieden, maar de betaling over meerdere jaren willen uitsmeren, krijgen een nee van PSV.

Volgens het ED is het wachten op de eerste biedingen. Britse media meldden onlangs dat Manchester United vijftig miljoen euro wil neerleggen voor Gakpo.