Helmond Sport pakt door en vindt oplossing voor trainersprobleem

Ambitieus Helmond Sport pakt door en vindt oplossing voor zijn trainersprobleem

23 december om 17:37

Helmond Sport heeft een oplossing gevonden voor zijn trainersprobleem. Bob Peeters gaat voor de groep staan bij de ambitieuze Keuken Kampioen Divisie-club, zo werd vrijdag bekend. Daarnaast is Dirk Jan Derksen aangesteld als hoofd scouting.

In de afgelopen weken was Tim Bakens de interim-coach van Helmond, na het ontslag van Sven Swinnen in oktober. Bakens beschikt echter niet over de juiste trainerspapieren, waardoor de Brabanders moeten vrezen voor een puntenstraf. Technisch directeur Jurgen Streppel heeft nu een oplossing gevonden: Peeters is vanaf dit moment de eindverantwoordelijke in het Staalwerken Stadion.

"Ik ben blij dat ik bij deze ambitieuze club kan gaan werken", reageert Peeters op zijn aanstelling. "Aan mijn eerdere verblijf in Nederland bij TOP Oss heb ik goede herinneringen overgehouden. De mentaliteit van de Brabanders past goed bij mij. Ik vind het belangrijk dat de synergie tussen spelers, staf en supporters goed is. Daar gaan we heel hard aan werken, zodat iedereen zich gaat identificeren met het team en de club."

De Belgische Peeters heeft dus één keer eerder in Nederland gewerkt als coach, toen hij vorig seizoen onder contract stond bij TOP Oss. De club werd toen vijftiende in de KKD. Peeters heeft ook een verleden bij onder meer KVC Westerlo, Charlton Athletic en KAA Gent. Derksen keert juist terug bij de club waar hij groot werd. Het is geen geheim dan Helmond Sport hyperambitieus is. De club, die nu zeventiende staat, wil over drie jaar meestrijden voor promotie naar de Eredivisie.