Dallinga hoopt met Jong Oranje naar het WK te gaan

'Het EK met Jong Oranje is mijn doel, het is de laatste kans qua leeftijd'

24 december om 11:29

Thijs Dallinga spreekt zijn ambities uit. De 22-jarige spits van Toulouse hoopt in de tweede seizoenshelft indruk te maken op Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi.

Dallinga maakte afgelopen zomer de overstap van Excelsior naar de Ligue 1. De teller van de voormalig Keuken Kampioen Divisie-topscorer staat bij Toulouse na de eerste seizoenshelft op drie treffers. "We moeten ons handhaven en persoonlijk is het EK met Jong Oranje komende zomer wel een doel", laat hij optekenen door Voetbal International.

"Dat is mijn laatste kans qua leeftijd, daar wil ik bij zijn. De concurrentie aanvallend is groot, ik moet minuten maken om in aanmerking te komen." Dallinga eindigde het vorige seizoen met 32 goals in de KKD. In Frankrijk neemt het nog niet zo'n vlucht. "Ik weet wat ik uiteindelijk kan brengen, het is soms frustrerend dat het niet snel genoeg naar mijn zin gaat. Ik weet ook wel dat ik er hier geen dertig ga maken zoals bij Excelsior, ik zal minder kansen krijgen. Maar twintig, daar doe ik het voor, hoor."