'FC Barcelona respecteert contract Frenkie de Jong'

'Tegengas Frenkie de Jong heeft effect: Barça laat middenvelder nu met rust'

24 december 2022 om 17:25

FC Barcelona laat Frenkie de Jong met rust, meldt Relevo zaterdag. De club deed voorheen verwoede pogingen om het salaris van de middenvelder omlaag te halen, maar laat het nu rusten. Datzelfde geldt voor Marc-André Ter Stegen: beide spelers behouden hun huidige contract.

Barcelona verkeerde in financieel zwaar weer en wilde de (forse) contracten van De Jong en Ter Stegen omlaag brengen. De club zou beide spelers via de media hebben proberen te beïnvloeden door ze weg te zetten als 'lastig', in de hoop dat ze overstag zouden gaan door druk van bijvoorbeeld supporters. Barcelona kreeg het media-offensief, door berichten tactisch te lekken naar de pers, als een boemerang in het gezicht terug. 

"Er is een soort campagne geweest. Ik heb zelf niets gezegd. De club, of de media die bij de club horen, hebben veel leugens verspreid. Er is veel niet waar", vertelde De Jong onlangs aan Ziggo Sport. "Ik weet helemaal niet of ik de bestbetaalde speler ben, dat brengen ze zo. In de eerste drie jaar dat ik hier heb gespeeld, heb ik ieder jaar geld ingeleverd. Het geld dat terugkomt, komt op mijn normale salaris, waardoor het wat hoger lijkt. De bedragen die genoemd worden zijn niet waar. Mensen hebben geen idee hoe het echt zit."

Volgens Relevo vindt de sportieve afdeling van Barcelona dat de club de media niet meer in moet zetten om bepaalde boodschappen uit te dragen. En zeker niet wanneer die boodschap negatief is voor spelers. '99% van de spelers kiest ervoor om zich nog meer terug te trekken, omdat ze het respectloos vinden om er via de pers achter te komen. De afgelopen maanden is er veel nadruk gelegd op het belang om spelers niet bloot te stellen en deze problemen discreet te behandelen', aldus Relevo.

Barcelona gaat de contracten van De Jong en Ter Stegen, die onder het bewind van Josep Maria Bartomeu, de voorganger van de huidige voorzitter Joan Laporta, zijn getekend respecteren.