PSV-vertrekkers: succesverhalen in Bundesliga, Vinícius doelpuntloos in Engeland

PSV-vertrekkers: succesverhalen in Bundesliga, Vinícius doelpuntloos in Engeland

27-12-2022 10:00 Laatste update: 11:47
17

Feyenoord, Ajax en PSV kregen afgelopen zomer allen te maken met de nodige wijzigingen in de selectie. Hoe doen de vertrekkers het in het eerste halfjaar bij hun nieuwe club? VoetbalPrimeur zoekt het uit, met vandaag deel drie: PSV.

Definitief vertrokken PSV'ers

Ritsu Doan (SC Freiburg, 8,5 miljoen euro)
Bij PSV was Doan nooit een onbetwiste basiskracht, iets wat hij wel in de Bundesliga is. De Japanner, die tijdens een verhuurperiode bij Arminia Bielefeld ook al indruk maakte in Duitsland, beleeft een ijzersterk seizoen bij nummer twee Freiburg. Het leverde hem een uitverkiezing in de WK-selectie van Japan op. In Qatar scoorde hij tegen zowel Duitsland en Spanje.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 22 (1.698)
Doelpunten: 4
Assists: 4
Huidige plaats op de ranglijst: 2

Mario Götze (Eintracht Frankfurt, 3 miljoen euro)
Ook de carrière van de dertigjarige Götze zit sinds zijn vertrek bij PSV in de lift. De spelmaker is een vaste waarde bij Frankfurt en met die club bereikte hij de laatste zestien van de Champions League. Götze kwam in beeld bij bondscoach Hansi Flick en kreeg minuten in twee WK-wedstrijden.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 20 (1.808)
Doelpunten: 2
Assists: 4
Huidige plaats op de ranglijst: 4

Michal Sadílek (FC Twente, 1,5 miljoen euro)
Sadílek, die vorig seizoen al werd uitgeleend aan Twente, vertrok in juli permanent naar Enschede. Samen met Ramiz Zerrouki vormde hij een veel geroemd blok voor de defensie, al stond de Tsjech het afgelopen halfjaar geruime tijd aan de kant. "Ik heb een hele slechte periode gehad", zei hij onlangs. Sadílek kampte met oorsuizen, al kon de oorzaak daarvan niet gevonden worden. De middenvelder verbleef een tijd in zijn vaderland en vreesde even voor zijn loopbaan.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 7 (602)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Huidige plaats op de ranglijst: 5

Vincent Müller (MSV Duisburg, transfervrij)
Een debuut in de hoofdmacht bij PSV bleef uit, waarop Müller na twee seizoenen besloot te vertrekken uit Eindhoven. In de 3. Liga is de keeper wel een vaste waarde onder de lat. In augustus kwam Müller groot in het nieuws, nadat hij van zeventig meter een vrije trap binnenschoot tegen SV Meppen (0-3).

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 18 (1.620)
Tegendoelpunten: 18
Clean sheets: 5
Huidige plaats op de ranglijst: 11

Eran Zahavi (Maccabi Tel Aviv, transfervrij)
Als een ware grootheid keerde Zahavi afgelopen zomer terug naar zijn vaderland Israël. Daar laat de 35-jarige spits zien het scoren nog niet verleerd te zijn. De aanvalsleider heeft een belangrijke rol in het elftal en zorgt er mede voor dat Maccabi Tel Aviv na vijftien speelrondes nog volop meestrijdt om de landstitel. Wegens een slaapconflict beëindigde Zahavi in september zijn interlandloopbaan.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 18 (1.351)
Doelpunten: 10
Assists: 1
Huidige plaats op de ranglijst: 2

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eran Zahavi (@eranzahavi)

Maxime Delanghe (KSK Lierse Kempenzonen, onbekend)
Naast Müller had Delanghe door de komst van Walter Benítez en Boy Waterman ook geen uitzicht op een doorbraak in PSV 1. De 21-jarige goalie mocht voor een kleine transfersom vertrekken naar het tweede niveau van België. Bij KSK Lierse is Delanghe een vaste waarde. Hoewel de ploeg niet over een waterdichte defensie beschikt, is de club nog wel in de race voor promotie naar de Jupiler Pro League.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 17 (1.530)
Tegendoelpunten: 36
Clean sheets: 2
Huidige plaats op de ranglijst: 5

Derrick Luckassen (Maccabi Tel Aviv, onbekend)
Twee maanden na Zahavi tekende ook Luckassen een contract bij Maccabi Tel Aviv, waar ook Joris van Overeem actief is. De verdediger had even nodig om zijn draai te vinden, maar is inmiddels een basiskracht in het hart van de defensie. Op kerstavond rekende Maccabi, met Luckassen, nog eenvoudig af met nummer vijf Hapoel Hadera (5-0).

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 8 (572)
Doelpunten: 0
Assists: 1
Huidige plaats op de ranglijst: 2

Ryan Thomas (PEC Zwolle, zat al zonder club)
De wegen van Thomas en PSV scheidden afgelopen zomer. Doordat de Nieuw-Zeelander, mede door blessureleed, nog geen nieuwe club had gevonden, kon hij nog wel meetrainen in Eindhoven. In oktober sloot zijn voormalig broodheer PEC Zwolle hem in de armen. Door een slepende knieblessure wacht de middenvelder nog op zijn debuut voor de Keuken Kampioen Divisie-club.

Carlos Vinícius (Fulham, einde huur)
Vinícius keerde na zijn verhuurperiode bij PSV terug bij Benfica. Ook in Lissabon had Roger Schmidt de spits niet nodig, waardoor hij voor vijf miljoen euro aan Fulham werd verkocht. Ook in de Premier League kan de 27-jarige Braziliaan zijn draai moeilijk vinden. Zo wacht hij nog altijd op zijn eerste goal voor The Cottagers.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 9 (328)
Doelpunten: 0
Assists: 0
Huidige plaats op de ranglijst: 9

Huurling

Bruma (Fenerbahce)
Hoewel Bruma formeel aan Fenerbahce wordt verhuurd, keert hij definitief niet meer terug in Eindhoven. De Turken bedingen een verplichte optie tot koop, al probeert de club daar onderuit te komen. Bruma kan geen potten breken bij Fener en is al aangeboden bij Maccabi Tel Aviv. De Israëliërs kunnen de Portugees naar verluidt niet betalen.

Totaal gespeelde wedstrijden (minuten): 5 (192)
Doelpunten: 0
Assists: 1
Huidige plaats op de ranglijst: 1