'Leeds United wil voormalig Ajax-duo herenigen en klopt aan bij Red Bull Salzburg'

'Leeds United wil voormalig Ajax-duo herenigen en klopt aan bij Red Bull Salzburg'

27-12-2022 18:35 Laatste update: 18:35
15

Leeds United heeft interesse getoond in Red Bull Salzburg-verdediger Maximilian Wöber. De aanvoerder van de Oostenrijkse club zou in Engeland herenigd worden met zijn voormalig ploeggenoot Ramus Kristensen.

Volgens transfermarktexpert Fabrizio Romano is het verwachte transferbedrag elf miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen. Of de gesprekken rondom Wöber al in een vergaand stadium zijn is nog onbekend. Mocht de verdediger ook daadwerkelijk naar Leeds United vertrekken, dan wordt hij de concurrent van Nederlander Pascal Struijk. Wöber is tevens aanvoerder bij zijn huidige club Red Bull Salzburg.

Wöber kan bij Leeds herenigd worden met zijn voormalig ploeggenoot Kristensen. De Oostenrijker en de Deen speelden samen bij Red Bull Salzburg en bij Ajax. Kristensen vertrok afgelopen zomer voor dertien miljoen euro naar Leeds United. Wöber speelde in totaal 39 wedstrijden voor Ajax tot hij Amsterdam inruilde voor het Spaanse Sevilla. Na een huurperiode nam de club uit Andalusië de verdediger over voor 10,5 miljoen euro, maar een maand na de aankoop verkochten ze hem weer voor hetzelfde bedrag aan Red Bull Salzburg.