FC Barcelona moet Raphinha of Dembélé komende zomer verkopen

'Barça in lastig parket: Dembélé of Raphinha moet uit Catalonië vertrekken'

28 december 2022 om 11:26

FC Barcelona zit in zijn maag met de invulling van de rechtsbuitenpositie. Voor die plek hebben de Catalanen Ousmane Dembélé en Raphinha in de gelederen, al moet volgens Spaanse media komende zomer een van beiden verkocht worden.

Zowel Dembélé als Raphinha heeft recent hardop uitgesproken liever niet vanaf links te spelen. 'De situatie is niet lang meer houdbaar', schetst AS. De Fransman en Braziliaan drukken met hun salarissen op de begroting, waardoor een van beide buitenspelers naar verluidt moet vertrekken bij Barcelona. Dembélé verlengde afgelopen zomer tot medio 2024, terwijl Raphinha tot de zomer van 2027 vastligt.

Trainer Xavi Hernández zou bij voorkeur Dembélé in Camp Nou houden. Het Spaanse medium stelt dat de oefenmeester een 'extreme liefhebber' van de Franse buitenspeler is. In elf van de veertien competitiewedstrijden tot dusver stond Dembélé aan de aftrap, tegenover zes basisplaatsen van Raphinha. 

Op oudejaarsdag hervat Barcelona La Liga. De ploeg van Xavi treft in eigen huis stadsgenoot Espanyol in de Derbi Catalán.