'Barça denkt aan creatieve oplossing voor Busquets'

'Barça legt zich niet neer bij Busquets-besluit en denkt aan creatieve oplossing'

25 december 2022 om 14:55

Sergio Busquets heeft al besloten dat hij na dit seizoen wil vertrekken bij FC Barcelona, maar de Catalanen laten het er niet bij zitten. Trainer Xavi gaat binnenkort in gesprek met zijn aanvoerder, om hem te overtuigen van een langer verblijf. Een contractverlenging van een half jaar behoort ook tot de opties.

Busquets beschikt in Catalonië over een aflopend contract, dat hij niet wil verlengen. De controleur lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een move naar Inter Miami, maar Barça legt zich daar niet bij neer. AS weet dat Xavi binnenkort in gesprek gaat met Busquets over zijn toekomst, in de hoop hem te overtuigen van een langer verblijf.

Barcelona wil het liefst dat Busquets voor één jaar bijtekent. Een tussenoplossing is echter ook mogelijk: de voormalig Spaans international zou dan nog een half jaar langer blijven, tot de laatste dag van 2023. Daarna zou hij transfervrij de overstap kunnen maken naar Inter Miami. In dit scenario zou Busquets ook niet midden in het MLS-seizoen aan hoeven te sluiten bij zijn nieuwe club.

AS verwacht echter dat Busquets bij zijn beslissing zal blijven. De kritiek op de routinier neemt namelijk toe, ook vanuit bestuurlijke hoek. Busquets wil juist door de voordeur afscheid nemen bij zijn jeugdliefde, waar hij al 17,5 jaar speelt.