'Busquets hakt opnieuw een grote knoop door: routinier gaat vertrekken bij Barça'

'Busquets hakt opnieuw een grote knoop door: routinier gaat vertrekken bij Barça'

18-12-2022 11:37
20

Na zijn afscheid van de Spaanse nationale ploeg heeft Sergio Busquets nog een grote knoop doorgehakt: na dit seizoen vertrekt hij bij FC Barcelona. De controleur gaat zijn aflopende contract niet verlengen en vertrekt waarschijnlijk naar Inter Miami, meldt Mundo Deportivo.

Na de WK-uitschakeling met Spanje heeft Busquets de tijd genomen om over zijn loopbaan na te denken. Naast zijn beslissing om te stoppen bij Spanje, gaat de routinier er ook voor kiezen om te vertrekken bij Barça. Busquets twijfelde wel een tijdje, omdat hij in de laatste weken 'een goed gevoel' kreeg op het veld. Daarnaast wil trainer Xavi hem niet kwijt.

Daarmee gaat er een einde komen van een periode van vijftien jaar voor Busquets. De 34-jarige middenvelder heeft op professioneel niveau alleen nog maar voor Barcelona gespeeld en daardoor is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Inter Miami heeft nu de beste papieren om aan de haal te gaan met Busquets.

Desondanks zijn er ook kapers op de kust. Zo wil een niet nader te noemen Europese club Busquets ervan overtuigen om in de Champions League te blijven spelen. De aanvoerder van Barça heeft zijn zinnen echter gezet op een Amerikaanse overstap. Als hij ook daadwerkelijk naar Inter Miami gaat, hoopt Busquets dat Lionel Messi hetzelfde doet. De twee hebben een goede band, net als hun families.