PSV zoekt naar Gakpo-opvolger: 'Van Nistelrooij gaat op de grote trom slaan'

PSV zoekt naar Gakpo-opvolger: 'Van Nistelrooij gaat op de grote trom slaan'

28-12-2022 16:30 Laatste update: 17:15
141

Cody Gakpo is voor PSV-begrippen met een recordbedrag aan Liverpool verkocht. In de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast vertelt Rik Elfrink, clubwatcher voor het Eindhovens Dagblad, meer over de situatie bij PSV.

"Het is verrassend snel gegaan, hoewel ze er een aantal weken mee bezig zijn geweest", begint Elfrink, die benadrukt dat het om een transfersom van 'vijftig miljoen euro of iets daarboven' gaat. "Het ging PSV er vooral om dat ze een snelle en grote eerste betaling zouden krijgen." Volgens Elfrink is PSV tevreden met het akkoord dat met Liverpool is bereikt. "Door de Antony-deal (voor 95 miljoen euro van Ajax naar Manchester United, red.) is het beeld ontstaan dat dit soort spelers makkelijk voor zeventig à tachtig miljoen euro weg zouden kunnen, maar dat is niet helemaal realistisch."

Er is nog niet bekend welk bedrag van de Gakpo-opbrengsten PSV kan investeren in een opvolger. "PSV zal goed afwegen wat er in huis is. Ze hebben El Ghazi, al is het afwachten of hij structureel twee keer per week kan presteren. Het is een tijdje geleden dat hij in dat ritme heeft gezeten", aldus Elfrink. "Aan de andere kant is het ook niet logisch om Karlsson voor pakweg zeventien, achttien miljoen euro te halen." Ook de naam van Dinamo Kiev-aanvaller Viktor Tsygankov is gevallen. "Bij hem geldt dat de transfersom lager zal zijn. Daartegenover staat dat zo'n speler een megasalaris wil verdienen."

Elfrink verwacht niet dat PSV meer dan tien miljoen euro gaat uitgeven aan de opvolger van Gakpo. "Maar ik sluit het niet uit, als je ergens een geweldige slag kan slaan." De clubwatcher stelt dat de raad van commissarissen streng toekijkt. "Ik verwacht niet dat ze gemakkelijk veel geld uitgeven." Dat er iemand komt, staat wel zo goed als zeker vast. "Ik verwacht dat de trainer (Ruud van Nistelrooij, red.) op de grote trom gaat slaan."