Barcelona-speler haalt uit naar voetballerij: 'Zijn tegenwoordig geen mens meer'

Barcelona-speler haalt uit naar voetballerij: 'Zijn tegenwoordig geen mens meer'

1 januari om 23:09

Héctor Bellerín is niet te spreken over de huidige staat van de voetballerij. De verdediger van FC Barcelona vindt dat voetballers meer belasting zouden moeten betalen en dat de spelers tegenwoordig veel te ver van de fans af staan.

"Voetballers zijn tegenwoordig geen mens meer", vertelt Bellerín over zijn kijk op de voetbalwereld. "We leven tegenwoordig in een bubbel, volledig vervreemd van de rest van de mensheid. Per dag komen we steeds verder af te staan van onze fans en dat vind ik helemaal niet leuk." Bellerín speelt sinds de afgelopen transferperiode voor Barcelona. De Spanjaarden namen de vleugelverdediger transfervrij over van Arsenal.

Ook spreekt Bellerín zich snoeihard uit over het geld dat voetballers tegenwoordig verdienen. "Wij voetballers zouden eigenlijk het meeste belasting moeten betalen. Wij zouden degene moeten zijn die helpen met het stabiliseren van de mensheid. We leven in een kapitalistische wereld en het gaat tegenwoordig heel veel over kopen en meer dingen willen. Dat brengt je helemaal nergens. Als je al een auto hebt, waarom heb je er dan tien nodig."

Bellerín is sinds zijn komst naar Barcelona nog geen vaste basisspeler geworden. De Spanjaard speelde dit seizoen in vijf wedstrijden mee voor de club. Naar verluidt zou AS Roma Bellerín van zijn situatie in Catalonië willen verlossen.