Dolberg heeft nieuwe huurtransfer te pakken

Huurtransfer Dolberg is afgerond: 'Na Ajax-exit verloren we hem niet uit het oog'

2 januari om 18:42

Kasper Dolberg gaat definitief aan de slag in de Bundesliga. Zijn teleurstellende huurperiode bij Sevilla is voortijdig afgebroken, waardoor OGC Nice hem nu tijdelijk kan stallen bij TSG Hoffenheim. De Duitsers hebben een optie tot koop bedongen bij de huurdeal.

Dolberg kende een lastig eerste half jaar bij Sevilla, waar hij niet scoorde en moeite had om zich aan te passen. Hoffenheim biedt nu uitkomst: de oud-Ajacied kan in ieder geval het seizoen afmaken in Duitsland. De nummer elf van de Bundesliga heeft ook een optie tot koop bedongen, al is de hoogte daarvan niet bekend.

Hoffenheim-directeur Alexander Rosen onthult dat Hoffenheim Dolberg in 2019 al wilde overnemen van Ajax. De Deen ging toen echter naar Nice. "We waren toen al overtuigd van hem. We zijn Dolberg daarna niet uit het oog verloren. Hij weet hoe we hier naar hem kijken", stelt Rosen.

"Kasper is een spits die zich onderscheidt door zijn intelligente manier van spelen, zijn uitstekende balbehandeling, zijn dynamiek en een zekere lichamelijkheid", vervolgt Rosen. "We zijn ervan overtuigd dat hij iets aan ons spel kan toevoegen wat we nog niet hebben. We zijn blij dat we zo'n speler hebben kunnen vinden."