Prachtig nieuws uit Dortmund: Haller officieel terug op het trainingsveld

Prachtig nieuws uit Dortmund: Haller officieel terug op het trainingsveld

2 januari om 21:15

Sébastien Haller heeft maandag voor het eerst sinds zijn vervelende diagnose op het trainingsveld gestaan. De Franse aanvaller kreeg in juli te horen dat hij teelbalkanker had en moest daardoor een lang revalidatieproces in.

"Hallo jongens, ik ben eindelijk terug", vertelt Haller in een video op de Twitterpagina van Borussia Dortmund. "Het was niet makkelijk om terug te komen, maar met jullie steun is het mij veel beter afgegaan en kon ik sneller terugkomen. Ik kijk er naar uit jullie weer te zien voor een aantal mooie overwinningen." Haller speelde tot nu toe nog geen duels voor Borussia Dortmund, vanwege de diagnose in de zomer van 2022.

De laatste operatie van de Ivoriaan was in november. Dit was de tweede keer dat hij onder het mes moest vanwege zijn ziekte. Vrijdag vertrekt Borussia Dortmund op trainingskamp naar Marbella en het is de bedoeling dat Haller daar ook mee naar toe gaat. Afgelopen zomer namen de Duitsers hem voor meer dan dertig miljoen euro over van Ajax. Na zijn diagnose werd Anthony Modeste gehaald als de vervanger van Haller. Borussia Dortmund staat op dit moment zesde in de Bundesliga.