Klopp geeft reden voor zeldzaam vroege wissel Van Dijk: 'Wilde risico niet lopen'

Klopp geeft reden voor zeldzaam vroege wissel Van Dijk: 'Wilde risico niet lopen'

2 januari om 21:42
Laatste update: 2 januari om 21:54

Jürgen Klopp heeft na afloop van het verloren duel met Brentford de reden gegeven waarom hij Virgil van Dijk in de rust al wisselde. De verdediger werd zeldzaam vroeg gewisseld, maar dat was niet direct omdat hij slecht speelde.

"Virgil voelde de spieren in zijn been een beetje trekken", vertelde Klopp na de wedstrijd tegen The Athletic. "Ik wilde het risico simpelweg niet lopen. Het was geen blessure, hij voelde alleen wat spanning op zijn spieren. De fysiotherapeuten waren uiteindelijk ook erg blij met mijn beslissing." Liverpool zat vier wedstrijden lang op een winstreeks, maar tegen Brentford kwam die ongeslagen reeks tot een einde. 

Liverpool staat op dit moment zesde in de Premier League. Dat betekent dat de club bij deze eindklassering niet in aanmerking komt voor de Champions League. Dan moet de club nog vier punten inlopen op nummer vier Manchester United en nummer vijf Tottenham Hotspur. Brentford staat door de overwinning nu slecht één plek en twee punten achter op The Reds. Het volgende competitieduel van Liverpool is uit tegen Brighton and Hove Albion op 14 januari.