'Bayern gaat pechvogel Neuer vervangen met doelman uit eigen competitie'

'Bayern gaat pechvogel Neuer vervangen met doelman uit eigen competitie'

02-01-2023 23:49 Laatste update: 23:50
68

Bayern München kan het hoofdpijndossier rondom de vervanger van Manuel Neuer bijna afronden. Yann Sommer van Borussia Mönchengladbach kan op korte termijn zijn huidige club verlaten voor de koploper van de competitie. 

Maandag zouden de onderhandelingen tussen beide clubs een stuk serieuzer zijn geworden. Volgens Süddeutsche Zeitung zou Sommer onlangs een verzoek ingediend hebben dat hij graag de stap naar München zou willen maken. Mönchengladbach zou niet onwelwillend tegenover een transfer staan, maar dan moet Bayern wel met het juiste transferbedrag komen. De doelman heeft nog een contract tot de zomer van 2023, maar welk bedrag zijn huidige club wil ontvangen is nog onbekend.

Sommer zit sinds 2014 bij Borussia Mönchengladbach en keepte maar liefst 335 wedstrijden in het shirt van de club. De clubleiding zou zelfs al een vervanger van de Zwitser op het oog hebben. De Australische doelman Matthew Ryan van FC Kopenhagen is aangeboden bij Mönchengladbach. 

Bayern München is al een tijdje op zoek naar een nieuwe doelman, aangezien vaste keeper Neuer zijn been brak op skivakantie. Alexander Nübel die op huurbasis naar AS Monaco is, Yassine Bounou en Dominik Livakovic werden besproken als mogelijke vervanger, maar de kans dat zij nog zullen komen lijkt erg klein.