Jonker denkt dat Schreuder volledig gesteund wordt door Ajax

Jonker: 'Het doet pijn, maar zegt iets over de verhoudingen binnen Ajax'

3 januari 2023 om 09:50

Andries Jonker betreurt de manier waarop Daley Blind afscheid heeft genomen bij Ajax. Hij denkt dat Ajax-trainer Alfred Schreuder intern volledig wordt gesteund.

Blind nam vorige week afscheid van Ajax nadat al een tijdje duidelijk is dat het met zijn grote liefde niet meer botert. "Ik denk dat de trainer dusdanig veel rugdekking heeft van de mensen die de leiding echt in handen hebben, waardoor hij zich dit kan verloorloven. Dan is er geen andere oplossing. Of de trainer moet wijken, of de speler. De keuze van Ajax is gevallen op de trainer. Je moet er eigenlijk bij zijn. Er is iets gebeurd, wat nog niet naar buiten is gekomen", vertelt Jonker bij Sportforum op de NOS.

Kort na het vertrek van Blind werd ook bekend dat vader Danny Blind niet terugkeert in de raad van commissarissen. Eén plus één is twee? "Het blok-Blind is dan uit de club. Ook dat zegt iets over de keuze van de beleidsmakers, want dat kun je van tevoren wel voorspellen. Het is van de buitenkant moeilijk om er iets zinnigs over te zeggen", zegt Jonker.

Toch had hij het graag anders gezien. "Dit had een politiek veel vriendelijkere oplossing gevraagd, waardoor je in goede harmonie afscheid had kunnen nemen van Daley Blind en Danny Blind voor de club had kunnen behouden. Dit doet alleen maar pijn, maar het zegt wel iets over de verhoudingen binnen Ajax. Naar mijn idee heeft Schreuder de volledige rugdekking."