Ajax zoekt naar een keeper en rechtsbuiten

'Ajax aast op twee versterkingen, Tadic voorlopig aangewezen rechtsbuiten'

3 januari om 11:51

Ajax wil zich voor het einde van de transferperiode versterkt hebben met een doelman en het liefst ook een rechtsbuiten. Voetbal International spreekt van een 'hoofdpijndossier' voor de Amsterdammers op de rechtsbuitenpositie.

VI schetst dat de 'intentie aanwezig is' om enkele versterkingen te verwelkomen. Een nieuwe keeper heeft de hoogste prioriteit, terwijl de club zijn ogen open houdt voor een buitenspeler. Naar verluidt wordt Francisco Conceição gekoesterd voor de lange termijn, al wil Alfred Schreuder een rechtsvoor die direct van meerwaarde kan zijn. Lucas Ocampos werd gehaald als vervanger voor de naar Manchester United vertrokken Antony, al komt de Argentijn niet uit de verf in Amsterdam.

Steven Bergwijn en Dusan Tadic ogen ook ongelukkig op de rechterflank. Volgens het medium lijkt de Serviër de aangewezen persoon om in de tweede seizoenshelft als rechtsbuiten te fungeren, mocht er geen aanwinst arriveren. De verwachting is dat Bergwijn het vertrouwen op links behoud, terwijl Brian Brobbey en Mohammed Kudus de strijd om de spitspositie moeten uitvechten. Tegelijk is het hoogst onzeker of Kudus, die oren heeft naar een vertrek, na 31 januari nog bij Ajax speelt.