De Haan blijft rustig onder Noppert-verhalen

De Haan over transferuitspraken Noppert: 'Niet te zwaar aan tillen'

5 januari om 11:35
Laatste update: 5 januari om 11:41

  Andries Noppert is inmiddels BN'er, maar de storm rondom de doelman van sc Heerenveen en het Nederlands elftal is inmiddels weer wat gaan liggen. Ferry de Haan, technisch manager in het Abe Lenstra Stadion, blijft bij zijn standpunt en bespreekt de laatste stand van zaken.

  Tot ieders verrassing werd Noppert uitgeroepen tot eerste Oranje-doelman op het WK in Qatar, waardoor de belangstelling flink toenam. Na het WK stroomden de mediaverzoeken binnen bij Heerenveen. "Er kwamen dusdanig veel verzoeken binnen dat we het goed vonden om Andries één keer zijn verhaal te laten doen op een persconferentie. Er zijn al media die hem in Qatar hebben gesproken, maar de aanvragen stroomden echt binnen", zegt De Haan tegen VoetbalPrimeur. "Dus hebben we het zo opgelost. Hij heeft zijn verhaal gedaan en kan zich nu weer gewoon focussen op Heerenveen."

  Verbaasd door de belangstelling is De Haan uiteraard niet. Wel is hij blij dat het straks weer over andere zaken gaat. "Dit is voor Andries en voor de club Heerenveen ook goed. Hij heeft zich uitstekend laten zien, maar op een gegeven moment moeten we wel weer overgaan tot de orde van de dag."

  Op de persconferentie vertelde Noppert dat hij zich voor de volle honderd procent in blijft zetten voor Heerenveen, maar ook snapt dat de club flink aan hem kan verdienen door het WK. "We hebben daar met Andries over gesproken. Het is voor ons absoluut geen must. Als hij zich in de kijker heeft gespeeld, dan is dat voor hem goed en kan dat ook voor ons goed zijn, maar op dit moment speelt er helemaal niets. Hij bedoelde het ook in de goede zin van het woord, dus we moeten daar niet te zwaar aan tillen", vertelt De Haan.

  Buitenspeler
  Los van de Noppert-soap: Heerenveen overweegt in januari nog een buitenspeler aan te trekken. De Haan: "Daar kijken we links en rechts voor. En voor de rest is het bij ons hartstikke rustig. Of dat zo blijft, weet je natuurlijk niet, omdat er van alles kan gebeuren. Er zullen ook spelers zijn die weinig aan bod zijn gekomen of gaan komen, die wellicht hun heil elders willen zoeken. Daar moet je dan een oplossing voor vinden, maar ook daar speelt nu niets. Morgen kan het weer totaal anders zijn."

  Heerenveen kwam wat moeizaam op gang in de competitie, maar staat na de eerste seizoenshelft op de achtste plaats. Wanneer De Haan tevreden is? "Als het team en de spelers zich dusdanig ontwikkeld hebben dat de prestaties daarmee gepaard gaan. Of dat nou achtste, negende of de zesde plaats is... Dat blijft lastig, ook omdat de verschillen op de ranglijst niet zo groot zijn."

  "We staan nu op een plaats waar we graag willen staan en zullen er alles aan moeten doen om dat minstens te behouden. Ik vind het moeilijk om een plek op de ranglijst aan te wijzen. Er ligt bij ons ook veel focus op de ontwikkeling van de spelers en het team. Als dat samen gaat met presteren, hebben we het goed gedaan, maar dat neemt natuurlijk niet weg dat we zo hoog mogelijk willen eindigen", besluit De Haan tegenover deze website.