Noppert hint op Heerenveen-vertrek: 'Dan is dit misschien een goed moment'

Noppert hint op Heerenveen-vertrek: 'Dan is dit misschien een goed moment'

28-12-2022 14:10 Laatste update: 16:06
57

Andries Noppert is na een vakantie weer terug bij sc Heerenveen. De doelman, die op het WK de eerste doelman bij Oranje was, weet nog niet of hij na januari nog in Friesland speelt.

"Er is een droom uitgekomen, maar nu ben ik terug bij de club en moeten we oppakken waar we mee bezig waren", stelt Noppert op een persmoment. De sluitpost kan nog niets kwijt over zijn toekomst. "We kunnen het heel moeilijk gaan maken, maar eigenlijk is het heel simpel: of ik nu wel of niet vertrek, het zou in allebei de gevallen goed zijn. Ik zit hier bij de club van mijn dromen. Ik ben hier begonnen, dus sc Heerenveen is heel speciaal voor mij."

Noppert denkt dat een transfer in financieel opzicht goed zou zijn. "Als de club geld aan mij kan verdienen, dan is dit misschien een goed moment. We moeten gewoon afwachten wat er gaat gebeuren, maar ik ben daar niet heel erg mee bezig. Ik verwacht hier gewoon te gaan spelen en dat is absoluut geen straf." 

In een tijdsbestek van een maand werd Noppert met recht een bekende Nederlander. "Ik ben een paar dagen met mijn vrouw en met de kleine naar Apeldoorn op vakantie gegaan. Dan merk je wel dat er iets is aangepast in mijn leven. Ik kan niet meer overal gaan en staan waar ik wil, maar ik vind het fantastisch om met iedereen op de foto te gaan en wil daar graag de tijd voor nemen."

Toch heeft de doelman een boodschap voor de schuchtere fans. "Waar ik slecht tegen kan, is dat mensen mij gaan volgen omdat ze misschien niet durven te vragen om een fotootje. Dan denk ik: waarom? Ik ben een open boek."