'PSV zoekt naar Gakpo-opvolger en volgt oude bekende van FC Twente'

'PSV zoekt naar Gakpo-opvolger en volgt oude bekende van FC Twente'

4 januari om 16:10
Laatste update: 4 januari om 16:50

PSV heeft een Japanse opvolger van Cody Gakpo op het oog. Keito Nakamura, vleugelaanvaller van LASK Linz, staat op het lijstje in Eindhoven.

Met dat nieuws pakken het Eindhovens Dagblad en Voetbal International woensdag uit. PSV verkocht Gakpo vorige week aan Liverpool en heeft met Anwar El Ghazi de beoogde vervanger al in huis. De Eindhovenaren oriënteren zich echter nadrukkelijk ook op de transfermarkt.

Nakamura is naast Viktor Tsygankov (Dinamo Kiev), Jesper Karlsson (AZ) en Donyell Malen (Borussia Dortmund) één van de kandidaten in het Philips Stadion. De 22-jarige Japanner staat onder contract bij LASK Linz, de nummer drie van Oostenrijk. Van een formeel PSV-bod is op dit moment nog geen sprake.

PSV houdt in de zoektocht naar een Gakpo-vervanger de opties open, met zowel huur als koop. Nakamura valt in de laatste categorie. Hij is in Oostenrijk bezig aan een sterk seizoen en moet vijf tot zes miljoen euro kosten. 'Al kan dat bedrag nog lager worden als PSV snel zou betalen', schrijft het ED.

Bij sommige voetbalvolgers in Nederland zal de naam Nakamura een belletje doen rinkelen: de Japanner speelde in het seizoen 2019/2020 een korte periode bij FC Twente. Bij LASK Linz staat hij nog tweeënhalf jaar onder contract, maar de aanvaller zou openstaan voor een vertrek.