'PSV kan Malen uit het hoofd zetten'

'PSV moet verder kijken: Malen-terugkeer gaat niet plaatsvinden door Dortmund'

4 januari om 22:01
Laatste update: 4 januari om 22:45

PSV lijkt niet te hoeven rekenen op de komst van Donyell Malen. Borussia Dortmund wil de Oranje-international namelijk niet van de hand doen deze winter, ook niet op huurbasis. De Duitsers zitten namelijk niet breed in hun aanvallers.

Het is inmiddels duidelijk dat PSV zoekt naar een nieuwe aanvaller, nu Cody Gakpo naar Liverpool is vertrokken. De naam van Malen is daardoor gevallen in Eindhoven, net als afgelopen zomer. Het was al duidelijk dat het realiseren van een comeback lastig zou worden voor PSV, ook op huurbasis. Na een update van het Duitse Sky Sports is de kans nog kleiner dat Malen weer naar het Philips Stadion komt.

Volgens het medium wil Dortmund Malen namelijk niet kwijt. De club gaat niet praten over een verkoop en ook niet over een verhuur. Malen stelde teleur in het afgelopen half jaar bij Dortmund, maar de club heeft hem wel nodig. BVB beschikt namelijk over relatief weinig aanvallers in zijn selectie. De nummer zes van de Bundesliga heeft ook niet de financiële middelen om de voorhoede te versterken.

Trainer Edin Terzic behoudt daarnaast het vertrouwen in Malen. Hij is ervan overtuigd dat de Nederlander meer zal brengen in de tweede seizoenshelft. PSV zal dus verder moeten kijken. Eerder op woensdag viel de naam van Keito Nakamura al in Eindhoven. De Japanner speelde enkele jaren geleden al in het shirt van FC Twente. Malen speelde tot de zomer van 2021 juist nog voor PSV.