Laporta doet De Jong-belofte en geeft signaal af

Laporta doet De Jong-belofte, Frenkie ook gewaarschuwd: 'Eén optie niet genoeg'

5 januari om 17:43
Laatste update: 5 januari om 17:43

Joan Laporta heeft een belofte gedaan over onder meer Frenkie de Jong. FC Barcelona zal zijn contract respecteren en dus geen pogingen meer wagen om het salaris van de Nederlander te verlagen. Laporta geeft echter ook aan dat hij een concurrent voor De Jong naar Camp Nou wil halen.

In gesprek met Cadena SER komt Laporta aan het woord over de contracten bij Barça. De club probeerde het loon van onder meer De Jong en Marc-André ter Stegen naar beneden te halen, om meer kracht te hebben op de transfermarkt. "We gaan niets meer doen met de lopende contracten. Die zullen we respecteren. We zijn erg blij met De Jong en Ter Stegen. Ze zijn allebei niet te koop."

"Frenkie is een grote naam en staat in de belangstelling van meerdere clubs, maar hij is niet te koop", vervolgt Laporta. Later bevestigt de president dat Barça denkt aan een opvolger van Sergio Busquets, die dreigt te vertrekken na dit seizoen. "Busquets kan niet eeuwig doorgaan. Daardoor voeren we intern gesprekken over zijn opvolging. Frenkie de Jong kan op die positie spelen, maar het is niet genoeg om slechts één optie te hebben. Xavi zal daar over beslissen."