Zeefuik pakt koffers bij trainingskamp Hertha BSC en maakt zich op voor de Serie A

Zeefuik pakt koffers bij trainingskamp Hertha BSC en maakt zich op voor de Serie A

5 januari om 23:51

Deyovaisio Zeefuik gaat zo goed als zeker in de Serie A spelen. Zijn club Hertha BSC heeft hem toestemming gegeven om het trainingskamp te verlaten, zodat hij zijn tijdelijk transfer naar Hellas Verona gereed kan maken.

Zeefuik zal het restant van het seizoen op huurbasis afmaken bij de huidige hekkensluiter van de Serie A. De deal bevat een optie tot koop. Hij was dus wel mee met zijn ploeg Hertha BSC op trainingskamp naar de Verenigde Staten, maar de Duitsers lieten hem eerder deze maand al weten dat het verstandiger was als hij uit ging kijken naar een nieuwe club.

Bij Hellas Verona kunnen ze Zeefuik goed gebruiken in de strijd tegen degradatie. De ploeg moet nog acht punten goedmaken op de veilige plek nummer zeventien, waar nu Spezia staat. In zestien wedstrijden kreeg de ploeg maar liefst dertig doelpunten tegen. Zeefuik vertrok in 2020 voor vier miljoen euro van FC Groningen naar Hertha BSC. In januari 2022 werd hij nog uitgeleend aan Blackburn Rovers. Hoe hoog het bedrag is dat de Berlijnse club terugkrijgt als optie tot koop is nog onbekend.