Eerste winterversterking voor Ten Hag: Manchester United huurt Butland

Done deal: Manchester United bezorgt Ten Hag eerste winterversterking

6 januari 2023 om 11:13
Laatste update: 6 januari 2023 om 11:30

Erik ten Hag heeft zijn gewenste reservekeeper binnen. Jack Butland maakt op huurbasis de overstap van Manchester United naar Crystal Palace, bevestigen beide clubs.

Butland is de vervanger van Martin Dubravka, die na een half jaar terugkeerde naar Newcastle United. Ten Hag wilde koste wat kost een ervaren doelman aan zijn selectie toevoegen om bij een blessure van nummer één David de Gea niet in de problemen te komen. In de huurdeal is geen optie tot koop opgenomen.

De 29-jarige Butland speelde 87 wedstrijden in de Premier League en is negenvoudig international van Engeland. "Ik ben blij dat ik voor zo'n geweldige club mag spelen", reageert de doelman op de website van zijn nieuwe club. "Met De Gea en Tom Heaton staan hier ongelooflijk goede keepers onder contract."

John Murtough, sportief directeur van Manchester United, noemt Butland een 'excellente doelman'. "Zijn mentaliteit en persoonlijkheid zijn een echte toevoeging aan ons keepersbestand." Butland is de eerste winterversterking voor Ten Hag, die nog een spits hoopt te verwelkomen op Old Trafford.