Schreuder zet streep door Ziyech bij Ajax

Ziyech lijkt Ajax-terugkeer te kunnen vergeten: 'Ik denk niet dat hij komt'

6 januari 2023 om 14:52
Laatste update: 6 januari 2023 om 14:55

Hakim Ziyech lijkt deze winter niet naar Ajax te komen. Alfred Schreuder heeft onthuld dat hij niet rekent op de komst van de komst van de creatieveling. Dat lijkt ook door het 'prijskaartje' te komen.

Net als afgelopen zomer werd Ziyech recent gelinkt aan Ajax. De Amsterdammers zoeken nog een rechtsbuiten, maar op de persconferentie laat Schreuder een ander geluid horen. "Nee, dat denk ik niet dat Ziyech komt", is de coach duidelijk. "Ik denk dat we voorin goed bezet zijn. Iedereen weet dat Hakim een geweldige speler is, maar hij heeft ook een prijskaartje. Voor ons ligt daar niet onze prioriteit."

Het is niet duidelijk of Ajax wel nog zoekt naar een andere rechtsbuiten. De Telegraaf meldde recent nog dat de Amsterdammers zich willen versterken op die positie. Als er geen nieuwe rechtsbuiten komt, zal Dusan Tadic waarschijnlijk op die positie gaan spelen. De captain werd in de eerste seizoenshelft ook een aantal keer op de rechterflank opgesteld, maar dat ging hem niet heel goed af.

Ziyech stond op zijn beurt donderdag nog in de basis bij Chelsea, in de topper tegen Manchester City. De Marokkaan lijkt na het WK meer kansen te krijgen in Londen, al is hij noig geen vaste kracht.