Ziyech lijkt na WK onhaalbaar voor Ajax: 'Hij zal geen stap terug willen doen'

Ziyech lijkt na WK onhaalbaar voor Ajax: 'Hij zal geen stap terug willen doen'

05-01-2023 23:20
58

Donderdagavond kreeg Hakim Ziyech weer een kans in de basis bij Chelsea. Trainer Graham Potter gaf eerder al aan dat de middenvelder na zijn goede WK weer wat meer kansen zou krijgen en daardoor lijkt hij voor Ajax toch echt onhaalbaar te zijn geworden.

Ook bij ESPN werd er gesproken over de eerdere interesse vanuit Amsterdam voor Ziyech. "Hij heeft zichzelf weer op de kaart gezet met dit WK", vertelt analist Marciano Vink. "Binnen Europa, maar zeker ook binnen Chelsea. De trainer was er als de kippen bij om te zeggen dat hij weer een kans gaat krijgen. Donderdag stond hij dan in de basis en volgens mij deed hij het gewoon weer goed."

Oud-trainer Robert Maaskant durft zelfs nog een stapje verder te denken dan alleen Chelsea. "Als je ziet hoe die trein met Achraf Hakimi liep op het WK. Ik denk Paris Saint-Germain, dat zij dadelijk misschien nog wel eens voor hem kunnen komen. Er lopen natuurlijk nog wel iets betere spelers daar, maar als je die twee samen zag spelen dat was natuurlijk een genot om naar te kijken."

Maaskant is het in ieder geval eens dat een terugkeer naar Ajax voor Ziyech nu geen optie zal zijn. "Financieel zal hij al niet terug willen naar Ajax, dat is punt één. En ik denk ook niet dat hij sportief een stap terug wil doen nu." Chelsea staat door het verlies tegen Manchester City op dit moment tiende in de Engelse Premier League.