'Ajax zet in op Argentijnse verdediger en laat De Vrij voorlopig links liggen'

'Ajax zet in op Argentijnse verdediger en laat De Vrij voorlopig links liggen'

6 januari - 15:35 Laatste update: 17:39
229

Ajax bereidt een bod voor op Leonardo Balerdi. Dat meldt De Telegraaf, nadat VoetbalPrimeur de sluimerende belangstelling woensdag al bracht in #DoneDeal de podcast. De 23-jarige Argentijn staat onder contract bij Olympique Marseille.

Balerdi is een vaste waarde, maar zou op de nominatie staan om verkocht te worden door de financiële problemen in Marseille. De Argentijn speelde in het verleden voor Borussia Dortmund, dat in 2019 een slordige 17 miljoen euro voor hem betaalde aan Boca Juniors, en kwam twee keer uit voor wereldkampioen Argentinië.

De Telegraaf meldt dat ook Stefan de Vrij is besproken in de Johan Cruijff Arena. Balerdi wordt echter hoger aangeschreven door scouts Henk Veldmate en Hans van der Zee, mede door de blessuregevoeligheid van De Vrij, zijn topsalaris bij Internazionale en zijn leeftijd (30). Marc Overmars had Balerdi al op zijn lijstje staan toen hij nog werkzaam was in Amsterdam.

Ajax boekte de laatste jaren successen met het halen van Argentijnen. Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez voegden grinta toe aan de formaties van Erik ten Hag, die in de zomer werd opgevolgd door Aflred Schreuder. Balerdi staat overigens niet te boek als een een nietsontziende verdediger, maar wordt geroemd om zijn voetballende kwaliteiten.

Balerdi staat 'niet onwelwillend' tegenover een Ajax-transfer, schrijft De Telegraaf. Wel maakt hij het liefst pas in de zomer de overstap. De vraag is of Ajax daarop kan en wil wachten. De Argentijn zou voor een bedrag tussen de 10 en 15 beschikbaar zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie