'Van der Sar wil Gorter behouden'

"Van der Sar heeft aangegeven Gorter absoluut niet kwijt te willen"

7 januari 2023 om 06:58
Laatste update: 7 januari 2023 om 10:04

Edwin van der Sar ziet toekomst in Jay Gorter en wil de doelman ondanks de komst van Gerónimo Rulli niet kwijtraken. De algemeen directeur van Ajax sprak al met de 22-jarige sluitpost over zijn toekomst.

In de podcast Kick-off van De Telegraaf wordt gesteld dat Gorter nog steeds wordt gezien als keeper voor de toekomst. "'Edwin van der Sar heeft in een gesprek met Gorter aangegeven dat Ajax hem beslist niet kwijt wil, dat ze ook wel toekomst in hem zien", meent Ajax-watcher Mike Verweij. Gorter moet op het moment Rulli, Remko Pasveer én Maarten Stekelenburg voorrang geven in de pikorde. "Het is ook wel logisch om een jonge Nederlandse jongen toch te behouden en misschien ergens anders ervaring op te laten doen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Ajax

  • logo

    sc Heerenveen

Gorter maakte in 2021 de overstap van Go Ahead Eagles naar Ajax en maakte in de voorbereiding op het seizoen een degelijke indruk. Gorter kreeg de kans zich te tonen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV, maar speelde een ongelukkige wedstrijd en werd weer naar de bank verwezen. De doelman kwam dit seizoen nog niet in actie in de Eredivisie