'Mogelijke komst van Rulli drukt Gorter tijdelijk naar de uitgang bij Ajax'

'Mogelijke komst van Rulli drukt Gorter tijdelijk naar de uitgang bij Ajax'

5 januari om 09:15

Gerónimo Rulli wordt naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe keeper van Ajax en daardoor mag Jay Gorter op huurbasis vertrekken. Dat weet Voetbal International te melden. 

Met de komst van Rulli en de aanwezigheid van Remko Pasveer en Maarten Stekelenburg, zou Gorter de vierde keuze gaan worden in Amsterdam. Ajax zou daardoor niet onwelwillend tegenover een tijdelijke transfer staan. Of zich al geïnteresseerde clubs hebben gemeld is nog onbekend. Eerder deze zomer werd bijvoorbeeld Vitesse genoemd als een mogelijke bestemming voor de 22-jarige Gorter.

In de zomer van 2021 maakte Gorter zijn droomtransfer. Hij vertrok voor één miljoen euro van Go Ahead Eagles naar Ajax. De doelman begon zijn professionele loopbaan ook in de jeugd van de Amsterdammers, maar kwam uiteindelijk via AZ bij de hoofdmacht in Deventer terecht. Gorter tekende een contract tot de zomer van 2025. Dit seizoen kreeg hij kritiek vanwege zijn mindere optreden in de Johan Cruijff Schaal tegen PSV. Dit was ook de enige wedstrijd die Gorter dit seizoen voor Ajax keepte.