Gakpo foutloos voor Liverpool in heerlijke kraker tegen Wolves

07-01-2023 22:54 Laatste update: 22:55
89

Cody Gakpo heeft met Liverpool gelijkgespeeld in de FA Cup-wedstrijd tegen Wolves. De Nederlander verscheen aan de basisopstelling en deed heel weinig verkeerd op Anfield.

De wedstrijd ging in de eerste helft op en neer en dat resulteerde in een vermakelijk duel. Wolves kwam verrassend op voorsprong na een grote blunder van doelman Alisson Becker, die de bal voor de voeten van Gonçalo Guedes schoot. De Portugees profiteerde en maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd: 0-1.

Niet veel later kwam Liverpool langszij door een treffer van Darwin Núñez. Hij volleerde snoeihard tegen de touwen na een geweldige pass van Trent Alexander Arnold: 1-1. Anfield was in extase.

In het begin van de tweede helft, in de 52ste minuut, was Gakpo goud waard voor Liverpool. Hij dribbelde fraai weg van zijn tegenstander en gaf voor. Via Wolves-verdediger Toti Gomes kwam de bal voor de voeten van Mohamed Salah, die wel raad wist met de kans: 2-1. In de 55ste minuut was Wolves dichtbij de gelijkmaker, maar Alisson wist te redden op een inzet van Rayan Aït-Nouri, die uitstekend de diepte in werd gestuurd door Rúben Neves.

Waar Aít-Nouri mistte, scoorde Hwang Hee-chan wél. In de 66ste minuut kreeg hij de bal met wat geluk mee en wist hij Alisson te verschalken: 2-2. Liverpool moest weer opnieuw beginnen. Het tempo van de wedstrijd was ongekend. Liverpool domineerde, maar moest wel oppassen voor een omschakeling met de razendsnelle Adama Traoré.

Wolves dacht in de slotfase van de wedstrijd nog op voorsprong te komen, maar het doelpunt van Toti werd geannuleerd wegens buitenspel. In de 85ste minuut werd Gakpo naar de kant gehaald. De Nederlander speelde een bescheiden wedstrijd, maar had toch een mooi aandeel in het doelpunt van Salah. Op Anfield werd het uiteindelijk 2-2 en dus is er nog een wedstrijd nodig om de winnaar te beslissen.