Schreuder heeft gereageerd op het puntenverlies tegen NEC

Schreuder strijdlustig ondanks teleurstellend punt: 'Resultaten komen vanzelf'

8 januari om 17:22

Alfred Schreuder heeft gereageerd op het puntenverlies tegen NEC Nijmegen. De oefenmeester houdt hoop, ondanks het vierde averij op rij voor de Amsterdammers. 

Ajax kwam in de eerste helft op voorsprong door een doelpunt van Davy Klaassen, maar wist de score vervolgens niet uit te breiden, zag ook Schreuder. "Als je simpel naar de wedstrijd kijkt, hebben we onze kansen niet benut. We hebben voldoende mogelijkheden gecreëerd om hier meer dan één goal te maken", reageert de trainer bij ESPN

Schreuder is ondanks de remise tamelijk positief over het spel van zijn ploeg. "We wilden met een frisse ploeg op het veld staan met energie en speldiscipline. Uiteindelijk hebben we dat prima gedaan", zegt hij. "De eerste vijf minuten na rust hadden we het lastig, maar daarna kwamen we er weer beter in. Zeker aan het einde kregen we nog twee of drie grote kansen. Uiteindelijk hebben we alles gegeven, dat is het belangrijkste. Maar het resultaat is niet goed. We moeten hier gewoon winnen."

"We hadden een goede stap kunnen zetten, maar we moeten dit blijven leveren. Dan komen de resultaten vanzelf." Ajax wacht volgende week een belangrijke wedstrijd tegen FC Twente, de grote winnaar van het weekend. Eerst staat de bekerwedstrijd tegen Den Bosch nog op het programma.