Van Hooijdonk heeft twijfels bij United-transfer Weghorst: 'Gevaarlijke zet'

Van Hooijdonk heeft twijfels bij United-transfer Weghorst: 'Gevaarlijke zet'

08-01-2023 23:28 Laatste update: 09-01-2023 09:15
33

Pierre van Hooijdonk is nog niet overtuigd van de mogelijke transfer van Wout Weghorst naar Manchester United, zoals gemeld door onder meer VoetbalPrimeur. De analist is sceptisch en betwijfelt of trainer Erik ten Hag hier wel goed aan doet.

Dat zegt hij bij Studio Voetbal van de NOS. "Ik vind het best wel een gevaarlijke zet van Ten Hag. Hij haalt een Nederlander die ook nog eens in Engeland heeft gespeeld, bij Burnley, en daar niet de pannen van het dak speelde", begint hij.

De oud-spits gaat dieper in op de tijd van Weghorst bij Burnley. "Hij heeft twee goals gemaakt en is gedegradeerd. Dan heb je wel meteen een stempel daar. Als Manchester United mij zou willen hebben, zou ik daar ook maling aan hebben. Dan zou ik denken: prima, als zij erin willen trappen. In Turkije heeft hij het wel hartstikke goed gedaan."

"Is dit een extreem enthousiaste aanvaller die je erin kunt brengen, of is dit een echte pinchhitter? Ik denk meer aan een Luuk de Jong als je een pinchhitter zoekt. Ik zie in Weghorst niet de stormram of het aanspeelpunt in de lucht", besluit hij.

Ibrahim Afellay laat weten wel begrip te hebben voor de keuze van Ten Hag. "Financieel gezien hebben ze niet veel te verliezen. Ze halen hem puur voor de laatste fase van een wedstrijd, als ze iets moeten forceren."