Weghorst wil naar Manchester United: 'Hij zal eerst met mij moeten praten'

Weghorst wil naar Manchester United: 'Hij zal eerst met mij moeten praten'

9 januari om 11:23

Als het hele plaatje compleet is, mag Wout Weghorst naar Manchester United vertrekken. Dat belooft Senol Günes. De trainer van Besiktas ontkent tegelijkertijd dat opzienbarende deal al in de afrondende fase zit.

Het is geen geheim meer dat Erik ten Hag probeert Weghorst naar Old Trafford te halen. Van een done deal is echter nog geen sprake: Besiktas huurt immers de spits tot het einde van het seizoen van Burnley. Manchester United hoopt de huurdeal af te breken en heeft al een toezegging van Weghorst.

"Hij is een belangrijke speler voor ons", reageert Günes. De trainer van Besiktas is niet ontgaan dat Weghorst na zijn winnende goal tegen Kasimpasa (2-1) met een hoop emotie afscheid leek te nemen van het publiek. "Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Hij zal eerst met mij en de club moeten praten. Ik heb gehoord dat er ontwikkelingen zijn, maar de transfer is nog niet rond."

Ten Hag is al langer naarstig op zoek naar een nieuwe spits voor Manchester United. Weghorst, die acht doelpunten in zestien wedstrijden heeft gemaakt voor Besiktas, moet bij de Engelse grootmacht de opvolger van de naar Saudi-Arabië vertrokken Cristiano Ronaldo worden.