Dortmund-spelers onder de indruk van teruggekeerde Haller

Dortmund-spelers onder de indruk van teruggekeerde Haller: 'Ik krijg kippenvel'

9 januari om 14:15

De terugkeer van Sébastien Haller op het trainingsveld van Borussia Dortmund heeft veel teweeg gebracht bij de spelers van de club. Zo kreeg aanvoerder Marco Reus 'kippenvel', terwijl doelman Gregor Kobel onder de indruk is van wat Haller laat zien.

Een half jaar geleden werd een tumor ontdekt bij Haller. Hij kende daardoor een aantal zware maanden en kreeg chemotherapie. Het gaat nu de goede kant op bij Haller, die de groepstraining heeft hervat bij BVB. "Ik krijg kippenvel, nu hij weer op het veld staat", vertelt Reus in gesprek met Kicker.

"We waren gewoon zo blij dat Sébastien weer terug is. We hebben allemaal diep respect voor het gevecht dat hij voerde en hoe hij nu terugkomt, met deze mentale kracht", gaat Reus verder. "Je ziet het elke dag: hij traint weer helemaal met ons mee. Hij sleept zich er doorheen. We zouden er allemaal goed aan doen kalm te blijven en hem tijd te geven. Het zal nog even duren voordat Sébastien zijn ritme weer heeft gevonden."

Ook keeper Kobel laat zich uit over de situatie van Haller. "Sébastien maakt een hele goede indruk, hij ziet er erg scherp uit. Hij is erin geslaagd om op een goed niveau te blijven. Dat zegt iets over zijn kwaliteiten en zijn wil."