De Mos heeft dringend PSV-verzoek: 'Herhaal het nog één keer'

De Mos doet dringend PSV-verzoek aan Van Nistelrooij: 'Herhaal het nog één keer'

9 januari om 14:29
Laatste update: 9 januari om 14:37

Aad de Mos doet een dringend verzoek aan PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. De Mos vindt dat Erick Gutiérrez altijd moet spelen bij de Eindhovenaren. Het gelijkspel tegen Sparta is volgens de oud-trainer dan ook te danken aan het feit dat de Mexicaan op de bank zat.

"Het is de tweede keer dat Van Nistelrooij in zijn eigen valkuil stapt", begint De Mos bij het Eindhovens Dagblad, twee dagen na de doelpuntloze remise tegen Sparta. "Hij wil maar doordrukken dat hij met twee aanvallende en één verdedigende middenvelder kan spelen. Dan komt het elftal gewoon te kort. Ik ga het nu voor de tweede keer zeggen en herhaal het nog één keer: Gutiérrez moet altijd spelen."

"Dat is ook geen schande, dit past het beste bij het middenveld. Het middenveld wordt te makkelijk overlopen met Veerman, Simons en Sangaré", gaat De Mos verder. "Laatstgenoemde is zonder Gutiérrez ook de helft waard. Nogmaals: stap niet in die valkuil omdat je dat bij Jong PSV zo deed. Dit past niet bij deze spelersgroep."

ED-verslaggever Rik Elfrink denkt dat Van Nistelrooij bewust koos voor 'meer voetbal' tegen Sparta, omdat het op papier een kleinere tegenstander is. "Maar je domineert niet", countert De Mos. "Het openingsoffensief was heel goed, maar over het algemeen had PSV de wedstrijd niet duidelijk in handen. Ze kregen wat kleine kansjes, maar met Sangaré en Guti kun je domineren. Madueke, El Ghazi en De Jong waren nu allemaal blessurevrij, maar werden niet gevoed. Dat kan alleen maar als je blijft domineren. Dat gaat alleen maar met de trainer op het veld en dat is Guti."