Van Nistelrooij hakt knoop door en benoemt 'top-prof' tot bekerkeeper PSV

Van Nistelrooij hakt knoop door en benoemt 'top-prof' tot bekerkeeper PSV

09-01-2023 12:42
66

Joël Drommel gaat dinsdag keepen in de bekerwedstrijd van PSV tegen Sparta. Dat bevestigt Ruud van Nistelrooij. De trainer heeft de stand-in van Walter Benítez benoemd tot bekerkeeper.

Van Nistelrooij is bijzonder te spreken over Drommel, die vorig seizoen zijn basisplaats verloor bij PSV. "Joël is een top-prof. We vinden hem ook een heel goede keeper en geloven in hem, in zijn ontwikkeling en hoe hij zich opstelt", verklaart de PSV-coach op de persconferentie voor Sparta-uit, geciteerd door De Telegraaf.

"We vinden dat hij klaar is om het bekertoernooi te keepen", vervolgt Van Nistelrooij over Drommel. "Ik vind het belangrijk om de hele selectie te gebruiken. We hebben de breedte en de spelers die het niveau te hebben om te spelen."

Als PSV ver komt, keept Drommel automatisch veel wedstrijden. Hij kwam anderhalf jaar geleden over van FC Twente en wist in zijn debuutseizoen de hooggespannen verwachtingen niet waar te maken. In de tweede seizoenshelft verloor hij zelfs zijn basisplaats aan Yvon Mvogo.

Van Nistelrooij is hoe dan ook overtuigd van Drommels kwaliteiten. Benítez blijft de nummer één van PSV. Hij stond afgelopen zaterdag onder de lat bij de competitiehervatting, eveneens tegen Sparta. In Eindhoven werd niet gescoord.