'Simeone vertrekt bij Atlético Madrid'

'Huwelijk Simeone en Atlético Madrid eindigt: na twaalf jaar uit elkaar'

10 januari 2023 om 06:59

Atlético Madrid en Diego Simeone nemen na dit seizoen afscheid van elkaar. Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde El Chiringuito maandag. Simeone heeft zijn besluit bij de clubleiding kenbaar gemaakt.

De 52-jarige Simeone is niet meer weg te denken bij Atlético en ontwikkelde een bepaalde speelstijl waar tegenstanders het altijd lastig mee hadden. Hij werd in de zomer van 2011 aangesteld bij de club en bereikte diverse successen. Atlético behaalde onder hem twee keer de Champions League-finale, won de Europa League, de Spaanse Super Cup en de UEFA Super Cup. In het seizoen 2020/2021 werd Atlético kampioen van Spanje. De achterstand is dit seizoen veertien punten, dus kampioen worden zit er niet meer in.


"De spelers zouden voor hem sterven", vertelde Arda Turan een paar jaar geleden over Simeone. "Hij gelooft dat we het tegen veel grotere teams kunnen opnemen. We hebben veel vertrouwen in hem. Ik geloof dat het hele team vertrouwen heeft in de trainer en we kennen allemaal de weg die we moeten inslaan. We gaan met hem mee tot de dood, want zo bereik je dingen."

Simeone heeft nog een contract tot 2024 bij Atlético.