Win-win voor Twente: simpele bekerzege, spelers gespaard richting Ajax

10 januari om 20:37
Laatste update: 10 januari om 20:37

FC Twente heeft zich op relatief eenvoudige wijze weten te plaatsen voor de achtste finale van de KNVB Beker. Met een flink gewijzigde ploeg wonnen de Tukkers met 3-1 van Telstar.

Trainer Ron Jans besloot tegen Telstar de bezem flink door zijn ploeg te halen, met het oog op de kraker tegen Ajax van komend weekend. Twente had wat tijd nodig om op gang te komen, maar vlak voor rust sloeg Daan Rots toe. De buitenspeler kwam twee keer tot scoren, waardoor Twente met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten. De eerste treffer viel echter wel uit een onterechte corner. Daar was men bij Telstar uiteraard niet blij mee.

In de tweede helft leek Virgil Misidjan de wedstrijd te beslissen, toen hij de 3-0 tegen de touwen werkte. Direct daarna maakte Telstar echter ook een goal, via verdediger Thomas Oude Kotte. Vervolgens brak er een sterke fase aan van de bezoekers. Telstar was dreigend en kon de aansluitingstreffer ruiken, maar die viel niet meer.

Het bleef uiteindelijk 3-1 in de Grolsch Veste. Twente stoot dus door naar de achtste finale van de KNVB Beker. De Tukkers kunnen zien nu volledig richten op het duel met Ajax. Na die wedstrijd wordt de bekerloting verricht. Twente weet dan wie zijn volgende tegenstander wordt in het toernooi.