Advocaat droomt van bekerwinst met ADO: '4/5 keer winnen en je staat in de finale'

Advocaat droomt van bekerwinst met ADO: '4/5 keer winnen en je staat in de finale'

10 januari om 23:31

Dick Advocaat is blij dat zijn ploeg ADO Den Haag door mag in de KNVB Beker. De 75-jarige trainer beseft dat het vizier weer op de Keuken Kampioen Divisie moet, maar droomt toch van een prijs door het bekertoernooi.

Advocaat heeft ook zijn spelers op het hart gedrukt dat de beker altijd een belangrijk toernooi is. "Ik heb het meteen tegen de spelers gezegd, vier/vijf keer winnen en je zit in de finale", vertelt Advocaat na afloop van het gewonnen duel met Kozakken Boys. "Het kans zelfs zijn dat je de finale dan al hebt gewonnen. De snelste weg naar een prijs, zo heb ik het precies bij mijn spelers ook gezegd."

Toch wil Advocaat de euforie niet de overhand laten nemen. De ploeg won dan wel met 1-3 van Kozakken Boys, maar in de competitie staat de ploeg nog steeds vijftiende. "Dit is een nuttige overwinning, maar de focus moet nu weer op vrijdag." In de volgende speelronde nemen de manschappen van Advocaat het in een uitwedstrijd op tegen MVV. ADO Den Haag staat op dit moment twee punten achter op nummer dertien en veertien, Telstar en De Graafschap.