Ten Hag pakte met Man United zijn 300e overwinning als trainer: 'Ik ben tevreden'

Ten Hag looft Antony en debutant na zege op Charlton: 'Afwerking was fantastisch'

11 januari om 07:30
Laatste update: 11 januari om 09:27

Erik Ten Hag schreef met de 3-0 tegen Charlton Athletic dinsdagavond de 300e overwinning als manager op zijn naam. Na afloop van het duel met de League One-club vertelde de Nederlander dat hij vooral tevreden was met de teamprestatie die zijn spelers leverden.

"Ik ben hier heel blij mee", vertelde Ten Hag na afloop van de wedstrijd. "Ik denk dat we heel goed begonnen aan deze wedstrijd. De focus was er zeker en we kregen kansen, waardoor we ook een knappe eerste goal maken. Een briljant teamdoelpunt, maar het afwerken van Antony was fantastisch." Door de overwinning op Charlton Athletic staat Manchester United nu in de halve finale van de League Cup.

Manchester United was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar toch duurde het lang voordat de 2-0 en 3-0 werden gemaakt. "We hebben ze niet echt toegestaan om veel kansen te creëren, maar je weet het natuurlijk nooit. Onze wissels waren ook aanvallend gericht. Denk bijvoorbeeld aan Facundo Pellistri die erg sterk inviel en een goede assist leverde." De Uruguayaan maakte zijn officiële debuut voor Manchester United.

Voor Ten Hag telt in ieder geval maar één ding, ook in de League Cup. "Dat we bij de laatste vier zitten betekent niks, het gaat alleen maar om winnen. We zullen zien wat er uit de loting komt en dan gaan we ons goed voorbereiden op die tegenstander."