Schreuder gaat in op Rulli, Tadic, Wijndal en Conceição

Lovende Schreuder verklapt: 'Dan vind ik hem een heel goede optie voor de basis'

12 januari om 06:30
Laatste update: 12 januari om 06:30

Alfred Schreuder spreekt na de bekerzege op FC Den Bosch (0-2) van een 'zakelijke overwinning'. De Ajax-trainer heeft voor het competitieduel met FC Twente aanstaande zaterdag een nieuwe puzzel te leggen en gaat in op de prestaties van een aantal individuen.

Door een benutte strafschop van Dusan Tadic en een schuiver van Kenneth Taylor bekert Ajax verder. Gerónimo Rulli maakte zijn debuut onder de lat bij de Amsterdammers. "We wilden hem gelijk zien, dat vond ik belangrijk. Normaal gesproken laat ik hem staan", aldus Schreuder, die niet kan bevestigen of hij Tadic na twee sterke optredens als linksbuiten laat staan. "Als Bergwijn fit is, is hij ook een optie."

"Maar ik vond de samenwerking tussen Tadic en Bassey op de linkerflank tegen NEC goed", vervolgt de oefenmeester, die minder enthousiast is over de samenwerking tussen Tadic en Owen Wijndal, die tegen Den Bosch de kans kreeg als linksback. "Owen speelde in de eerste helft moeizaam, in de tweede helft werd het wat beter. Het is goed dat hij wedstrijden in de benen krijgt."

Afgelopen maandag voerde Schreuder een gesprek met Wijndal, die tegen NEC op de bank begon. "Een speler wil altijd spelen", weet Schreuder. "Ik weet hoe Owen is. Als ik hem deze week op de training zie, zie ik dat hij gebrand is om het goed te doen. Er is altijd concurrentie bij Ajax, maar dat gebrande wil ik zien. Dat weet hij."

Francisco Conceição
Net als in Nijmegen zorgde Francisco Conceição ook in De Vliert voor veel dreiging. Schreuder verklapt dat de Portugees hard op weg is naar een vaste basisplaats. "Als hij die dreiging houdt en hij is fit... Dan vind ik hem een heel goede optie voor de basis. Iedereen ziet dat hij iets extra's heeft", hij is lovend over de twintigjarige buitenspeler. "Hij heeft snelheid en diepte in zijn spel, en hij kan een man uitspelen."