Schreuder voerde 'volwassen' gesprek met gepasseerde Pasveer: 'Is niet leuk'

Schreuder voerde 'volwassen' gesprek met gepasseerde Pasveer: 'Is niet leuk'

11-01-2023 21:05 Laatste update: 21:12
77

Alfred Schreuder heeft voorafgaand aan het duel met FC Den Bosch aangegeven dat hij een 'volwassen' gesprek heeft gehad met Remko Pasveer. De doelman neemt woensdag plaats op de bank. Kersverse aanwinst Gerónimo Rulli staat onder de lat.

Rulli, die onderdeel was de Argentijnse WK-selectie, werd afgelopen week gepresenteerd bij Ajax. Schreuder gaf kort daarna aan dat Rulli zijn nieuwe eerste keeper wordt, iets waar Pasveer nog niet van op de hoogte was, zo bleek uit een interview na de wedstrijd tegen NEC van afgelopen zondag. 

De twee hadden elkaar nog niet gesproken, maar daar is inmiddels verandering ingekomen. "Ik heb maandag met Remko (Pasveer, red.) gesproken en vind dat Rulli nu moet keepen. Hij mag het nu laten zien", aldus Schreuder bij ESPN. 

Over de 39-jarige Pasveer heeft hij louter goede woorden over. "Volgens mij is het duidelijk dat we tevreden zijn over Remko, maar hij vindt het natuurlijk niet leuk. Het was een super volwassen gesprek. Hij is een op en top prof en super professioneel natuurlijk." De aftrap van het duel met Den Bosch is om 21.00 uur.