Heracles voelt zich bestolen: 'Centimeter of dertig over de lijn'

Heracles voelt zich bestolen: 'Foto's gezien, centimeter of dertig over de lijn'

12 januari om 22:27

Bij Heracles Almelo overheerst de frustratie na het bekerduel met Go Ahead Eagles. Onder meer trainer John Lammers snapt niet dat er geen doelpunt werd toegekend na de kopbal van Samuel Armenteros. Het werd uiteindelijk 0-1 voor de eredivisionist.

De bal van Armenteros leek over de lijn, maar de arbitrage wilde daar niet aan. "Ik heb foto's gezien dat-ie een centimeter of dertig over de lijn is", stelt Lammers in gesprek met ESPN. Hij baalt dat er geen VAR of doellijntechnologie aanwezig was. "De grensrechter en de scheidsrechter zijn daarvoor. Ik vind het jammer dat we dit niet eens kunnen zien, want we hebben zoveel technieken."

De Heracles-coach was sowieso niet te spreken over de arbitrage. "Ik vond dat wij te gemakkelijk vrije trappen en gele kaarten tegen kregen. Dat is niet de reden dat we verloren hebben en dat hoort erbij. Je probeert het aan een scheidsrechter uit te leggen, maar ze luisterden niet echt. Ze waren een beetje eigenzinnig", oordeelt hij.

Ook aanvoerder Justin Hoogma vindt dat Heracles een doelpunt door de neus is geboord. "Op basis van de wedstrijd was een gelijkspel meer dan terecht geweest. En ik denk dat we ook gelijk hebben gespeeld, alleen telde het doelpunt helaas niet", zegt hij bij RTV Oost.

Go Ahead-doelman Jeffrey de Lange wist niet zeker of hij geklopt was. "Ik heb het zelf nog niet gezien, maar ik hoorde dat-ie over de lijn was. Dan zijn we goed weggekomen", erkent hij.