Fulham drukt Chelsea verder in de zorgen na rode kaart voor Félix

Fulham drukt Chelsea verder in de zorgen na rode kaart voor Félix

12 januari 2023 om 23:03

Chelsea heeft weer niet weten te winnen in de Premier League. In de West London Derby trok Fulham met 2-1 aan het langste eind, waardoor The Blues verder wegzakken op de ranglijst.

Chelsea kampt met een waslijst aan afwezigen, waaronder Raheem Sterling en Christian Pulisic. Desondanks begon Hakim Ziyech op de bank. Aanwinst João Félix begon wél meteen in de basis. De Portugese huurling van Atlético Madrid gaf meteen zijn visitekaartje af: hij creëerde een grote kans door zijn tegenstander door de benen te spelen.

Fulham had in de openingsfase de handen vol aan de behendige Félix, maar Chelsea verzuimde dit uit te buiten. De ploeg van Graham Potter kreeg na een halfuur het deksel op de neus. Uitgerekend Willian, die zeven seizoenen actief was voor The Blues, opende na een halfuur de score. De inzet van de Braziliaan werd aangeraakt, waardoor Kepa kansloos was. 

Félix probeerde Chelsea bij de hand te nemen, maar trof vijf minuten voor rust Bernd Leno op zijn weg. Kort na de pauze kwam Chelsea alsnog langszij. Mason Mount raakte de paal met een vrije trap, maar Kalidou Koulibaly kon de rebound binnenwerken. Op dat succesje werd echter bepaald niet voortgeborduurd. Félix kreeg een directe rode kaart voor een kiezelharde tackle op basisspeler Kenny Tete.

Fulham profiteerde vervolgens van het numerieke overwicht. Kepa kwam niet overtuigend uit na een voorzet en voormalig PSV'er Carlos Vinícius maakte zijn eerste voor The Cottagers: 2-1. Ook invaller Hakim Ziyech kon daar geen verandering meer inbrengen.

Chelsea won slechts een van zijn laatste acht competitieduels en staat teleurstellend tiende. Fulham staat zesde.