Félix speelde goed in zijn debuut, maar moest er af met een rode kaart

Verbazing in Engeland rondom Félix: 'Geweldig, maar kostte Chelsea wel de kop'

13 januari om 08:08
Laatste update: 13 januari om 08:27

João Félix verscheen donderdagavond aan de aftrap bij Chelsea na zijn flitsende transfer van Atlético Madrid. De Portugees kende een droomdebuut tot de 58ste minuut, toen hij een rode kaart kreeg.

Die kreeg hij voor een overtreding op Kenny Tete. "Graham Potter zal wel denken: wanneer gaat het eens meezitten? Door die rode kaart veranderde de wedstrijd. Félix speelde fantastisch. In 59 minuten heb ik genoeg gezien om te weten dat het een goede aankoop is", begint analist Joe Cole, voormalig Chelsea.

Peter Crouch valt vervolgens bij. "Hij was technisch heel sterk en had een goede balbehandeling. Een moment van waanzin heeft Chelsea de kop gekost", doelt hij op de rode kaart van diezelfde Félix.

Potter
Trainer Graham Potter staat door de nederlaag met Chelsea op een tiende plek, maar kritiek op de arbitrage had hij allerminst. De rode kaart van Félix was terecht, vindt hij. "Het was een voorwaartse tackle. Er waren geen kwade intenties, maar ik snap waarom het rood is. Het is een nieuwe domper, de klappen blijven maar komen. Hij speelde een heel goede wedstrijd. Je zag zijn kwaliteiten op het veld, wat het extra teleurstellend maakt."

De rode kaart van Félix is hieronder te bekijken