'Er gaan geruchten rond dat Moukoko niet 18 is, maar 22'

'Vraagtekens bij echte leeftijd Moukoko, tweetal clubs niet langer geïnteresseerd'

13 januari om 13:16

Er zijn twijfels bij de daadwerkelijke leeftijd van supertalent Youssoufa Moukoko van Borussia Dortmund. Hij zou niet achttien jaar oud zijn, maar 22. Daardoor zijn verschillende clubs niet langer geïnteresseerd in de spits.

Volgens de Oostenrijkse publicatie Laola1 is de geboorteakte van de tiener mogelijk onjuist doorgegeven en is hij 22 jaar oud en niet achttien jaar oud. De adoptievader van Moukoko zou in een e-mail de daadwerkelijke geboorteakte hebben gestuurd naar een journalist, met daarop de naam Youssoufa Mohamadou, geboren in 2000. Dat zou om Moukoko gaan.

BILD kan berichtgeving van Daily Mail bevestigen en beweert dat hierdoor Chelsea en Newcastle United niet langer geïnteresseerd zijn in Moukoko, die voor Duitsland uitkwam op het WK in Qatar. 

De in Kameroen geboren Duitse spits tekende in 2016 een contract bij Borussia Dortmund. In 2019 tekende hij een miljoenendeal met Nike. In de afgelopen weken wordt hij veelvuldig in verband gebracht met een vertrek. Moukoko heeft bij Dortmund een aflopend contract.