Aké kan zich opmaken voor basisplaats: Guardiola bevestigt afwezige in derby

Aké kan zich opmaken voor basisplaats: Guardiola bevestigt afwezige in derby

13-01-2023 14:58
4

Josep Guardiola heeft vooruitgeblikt op de Manchester derby. De Catalaanse oefenmeester heeft de hele selectie tot zijn beschikking op John Stones na. Dat vergroot de kansen op een basisplaats voor Nathan Aké.

Manchester City staat tweede en treft de nummer vier Manchester United, dat aan een opmars bezig is in de Engelse Premier League. De ploeg van Erik ten Hag heeft zich flink verbeterd, stelt hij. "De verbetering is zichtbaar. Het zijn niet alleen de resultaten. Wedstrijden op Old Trafford of in het Etihad Stadium zijn altijd lastig tegen United."

"De wedstrijden zijn altijd vermakelijk en beide teams hebben veel kwaliteiten met geweldige trainers. Het gaat een mooie wedstrijd worden." Guardiola kan in de derby geen beroep doen op Stones, maakte hij bekend. "Stones gaat het duel niet halen, maar voor de rest is iedereen fit."

De koploper in de Premier League is Arsenal, dat vijf punten losstaat op The Citizens. "Er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar ik kan niet ontkennen dat dit een grote week is." Na dit duel neemt City het op tegen Tottenham Hotspur.